Omslag foto tennis

Januari 2019

Nieuwsbrief januari 2019


Het jaar 2019 is begonnen en dit is het jaar waarin het NTC zal worden geopend en wij de KNLTB in hun nieuwe thuis te Amstelveen zullen verwelkomen. De werkzaamheden zijn sinds de laatste nieuwsbrief in september onvermoeibaar door gegaan. Wij geven u graag een update van de stand van zaken.  
 

DJI_0001

De afgelopen maanden is het hard gegaan met de bouw van de parkeergarage en de hal van het NTC. Het stalen frame van de NTC-hal is al vrijwel gereed en ook het trappenhuis en de liftschacht met de nieuwe entree staan fier overeind.

Maandag 14 januari is het laatste gedeelte van de parkeergarage gestort. Een mooie prestatie waarbij een grote groep mensen betrokken is geweest. De betonwagens kwamen achter elkaar en de organisatie en planning was strak geregeld zodat deze klus in 1 dag kon worden geklaard. De firma Vaessen bouwt de tennishal en zij zullen binnenkort beginnen met het monteren van de gevels en het dak van de NTC-hal. Nu is nog even goed te zien hoe de constructie er uit ziet en ook hoe de indeling van binnen straks zal worden.

DJI_0003

De volgende uitdaging is ook begonnen. Om een goede verbinding te maken tussen het nieuwe en oude gedeelte van het tenniscentrum moet een deel van hal 1, de voormalige horeca ruimte worden gesloopt. Op 1 december 2018 is een voorlichtingsavond geweest voor huurders en betrokkenen. Het horeca gedeelte is de afgelopen 2 weken helemaal leeggehaald en op 7 januari zijn de sloopwerkzaamheden begonnen. De tennis/badmintonbanen blijven bereikbaar om te spelen. Hiervoor is de ingang verplaatst naar hal 3 en dat zal ook zo blijven gedurende deze fase van de werkzaamheden.

DSC_0852

Om bij de banen te komen is voorlopig weer een wandelpad over de buiten tennisbaan (baan 1&2) aangelegd. Deze zal tot de start van het nieuwe seizoen worden gebruikt om de binnen banen te bereiken. Alle tennissers en badmintonners zijn gedurende deze cruciale fase van de bouw uiteraard van harte welkom in de bowling om daar even gezellig met elkaar te zitten om een drankje of hapje te doen. Natuurlijk is dit een tijdelijke situatie en zien wij uit naar de opening van het nieuwe NTC met haar eigen moderne horeca faciliteiten later dit jaar.

De aankomende periode gaan we dus hard aan het werk en zullen er veel bouwactiviteiten op het terrein zijn. Zo komt de realisatie van het NTC de Kegel Amstelveen steeds een stapje dichterbij!

Met vriendelijke groet,

Directie

DSC_0870
DSC_0501