tennisbaan

Laatste nieuws

Collage winnaars Future 2018

Laatste nieuws

Amstelveen, zondag 15 juli 2018
VAN RIJTHOVEN DE STERKSTE BIJ DE MANNEN, ROSENQVIST WINT VROUWENTOERNOOI
Tim van Rijthoven heeft de zesde editie van de Amstelveen Future op zijn naam geschreven. De 21-jarige Nederlander, die als zevende geplaatst was, versloeg in de finale landgenoot Sidané Pontjodikromo met 6-2, 6-4. De finale duurde een uur en 13 minuten.
 
Van Rijthoven begon sterk, brak Pontjodikromo direct in de openingssgame en liep uit naar een 4-0 voorsprong. Nadat Pontjodikromo, die nog nooit in een finale van een futuretoernooi had gestaan, de schroom van zich had afgeworpen, verweerde hij zich dapper.
 
Tegen de sterk serverende Van Rijthoven, die het hele toernooi geen een keer zijn servicegame afstond, bleek echter geen kruid gewassen voor Pontjodikromo, die werd toegelaten met een wildcard. Bij 5-4 in de tweede set serveerde hij de wedstrijd op love uit.
 
,,Het was alweer enige tijd geleden dat ik in de finale stond, dus ik was wel een beetje zenuwachtig. Zeker ook omdat ik tegen iemand speelde die vier jaar jonger was en nog nooit in een finale heeft gestaan. Dan voel je zeker die druk”, aldus Van Rijthoven, die in de finale zes aces sloeg. ,,Ik ben heel erg gefocust op mijn eigen servicegames. Als je iedere keer je servicegames binnenhaalt, dan zorgt dat voor zoveel druk bij de tegenstander.”
 
Van Rijthoven is door een slepende polsblessure en een aantal andere blessures wat afgegleden: twee jaar geleden was hij de nummer 296 van de wereld, deze week begon hij als de mondiale nummer 652. ,,Ik ben blij dat ik zoveel steun heb gehad aan mijn moeder en vriendin. Ik wil niet zeggen dat ik depressief ben geweest, maar ik heb een erg moeilijke tijd gehad. Elke dag ben ik naar Almere gereden om aan mijn herstel te werken.”
 
Rosenqvist wint vrouwentoernooi
De Zweedse Julia Rosenqvist was de sterkste bij de vrouwen. De 20-jarige qualifier was in drie sets de meerdere van haar land- en leeftijdsgenote Ida Jarslkog. Het werd in precies anderhalf uur 4-6, 6-0, 6-3.
 
Nadat Jarlskog de eerste set met 6-4 had gewonnen, nam Rosenqvist met foutloos spel het heft in handen. Binnen het tijdsbestek van een half uur won ze maar liefst negen games op een rij en daarmee zorgde ze voor frustraties bij haar opponente. Bij 5-3 benutte ze op eigen service haar tweede wedstrijdpunt.
 
,,Ik ben waanzinnig blij met mijn eerste titel”, aldus Rosenqvist. ,,Het is lastig om tegen elkaar te spelen en we hebben vaak van dit soort wedstrijden. Ik weet dat zij een geweldige knokker is en dat het niet over is voordat de laatste bal geslagen is.”
 
Vorig jaar verloor Rosenqvist in de eerste ronde. ,,Ik heb het afgelopen jaar collegetennis gespeeld in Amerika en heb veel geleerd. Zeker op tactisch gebied”, aldus de Zweedse. ,,Ik hoop hier terug te komen, want het voelde als een soort familie. Ik ben erg gevoelig voor de sfeer en die heb ik hier als heel prettig ervaren.”
 

 
 

Dagjournaals 2018

Dagjournaal zondag 15 juli
Dagjournaal zaterdag 14 juli
Dagjournaal vrijdag 13 juli
Dagjournaal donderdag 12 juli
Dagjournaal woensdag 11 juli
Dagjournaal dinsdag 10 juli
Dagjournaal maandag 9 juli

Persberichten 2018

Persbericht Amstelveen Future Zondag 15 juli
Persbericht Amstelveen Future Zaterdag 14 juli
Persbericht Amstelveen Future Vrijdag 13 juli
Persbericht Amstelveen Future Donderdag 12 juli
Persbericht Amstelveen Future Woensdag 11 juli
Persbericht Amstelveen Future Dinsdag 10 juli 
Persbericht Amstelveen Future Maandag 9 juli
Persbericht Amstelveen Future Zondag 8 juli

Externe nieuwsberichten over de Amstelveen Future
10-7-2018 Amstelveenz
Juni 2018 - Artikel Amstellandsport

logo future